07.02.2017 11:18

'Ook Tioté gaat carrière vervolgen in China'

Cheick Tioté pakt rust tijdens het FA Cup-duel Newcastle United - Birmingham City (18-01-2017).
Cheick Tioté pakt rust tijdens het FA Cup-duel Newcastle United - Birmingham City (18-01-2017).

Cheick Tioté, oud-speler van onder meer FC Twente en Roda JC Kerkrade, staat op het punt om een contract te tekenen in China. In tegenstelling tot in Europa is de transfermarkt in China nog niet gesloten, waardoor de middenvelder van Newcastle United alsnog kan verkassen.

Volgens Sky Sports zal de Ivoriaanse middenvelder aan de slag gaan bij Beijing BG, dat afgelopen seizoen als achtste eindigde in de League One (tweede niveau in China). De dertigjarige middenvelder is afgelopen weekend al afgereisd naar China om tot een persoonlijk akkoord te komen met Beijing BG. Dinsdag heeft Tioté naar verluidt de medische keuring doorstaan, waardoor zijn transfer hoogstwaarschijnlijk op korte termijn zal worden aangekondigd.

Tioté begon zijn carrière bij het Belgische RSC Anderlecht, maar kwam in Belgische dienst slechts tot vier competitiewedstrijden. Tijdens het seizoen 2007/2008 speelde de Ivoriaanse middenvelder op huurbasis voor Roda JC, terwijl hij een jaar later definitief naar FC Twente vertrok. Sinds de zomer van 2010 staat Tioté onder contract bij het Engelse Newcastle United. Afgelopen zomer degradeerde Tioté met The Magpies naar de Championship.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner