07.02.2017 12:07

Feyenoord in benefietwedstrijd tegen Dordt

Op aangeven van Eljero Elia (l.) scoort Steven Berghuis (r.). Samen vieren ze het doelpunt met een toneelstukje. (29-01-2017)
Op aangeven van Eljero Elia (l.) scoort Steven Berghuis (r.). Samen vieren ze het doelpunt met een toneelstukje. (29-01-2017)

Feyenoord neemt het tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd op tegen FC Dordrecht. Vorig seizoen werd er eveneens een benefietwedstrijd georganiseerd door de Rotterdammers en won Feyenoord in De Kuip met 2-0 van Sparta Rotterdam.

De wedstrijd zal worden afgewerkt op woensdag 22 maart. De opbrengst van de wedstrijd zal gaan naar het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra onderzoek naar sikkelcelziekte. Vorig seizoen werd er door Feyenoord geld opgehaald voor de Hartstichting. Destijds werd er geïnvesteerd in extra automatische externe defibrillators (AED's). 

De laatste keer dat Feyenoord in actie kwam tegen FC Dordrecht was tijdens het seizoen 2014/2015. In eigen huis werd er toentertijd met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Jens Toornstra en Ruben Schaken, terwijl ook in Dordrecht Feyenoord als winnaar uit de strijd kwam. Jeffrey Fortes wist de openingstreffer van Elvis Manu nog wel ongedaan te maken, maar Anass Achahbar bezorgde Feyenoord in de slotfase de overwinning.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner