08.02.2017 10:16

Maduro wil nog één mooi avontuur aangaan

Hedwiges Maduro begint als wisselspeler aan de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente. (21-08-2016)
Hedwiges Maduro begint als wisselspeler aan de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente. (21-08-2016)

Hedwiges Maduro zit in de nadagen van zijn carrière. FC Groningen heeft de 31-jarige middenvelder niet meer nodig, dus hoopt Maduro op een snel vertrek. Een avontuur in de Verenigde Staten is iets wat hij wel ziet zitten.

"Ik noem het niet afbouwen, maar wil nog één keer van een mooi avontuur genieten", laat de bij FC Groningen overbodige Maduro aan het Algemeen Dagblad weten. "Geloof me: ik kan echt nog wel voetballen. En fysiek mankeert er niets aan me. Ik hoor elke training bij de vijf spelers die de meeste kilometers hebben gelopen. Eigenlijk is het heel simpel. Ik speel niet door een keuze van de club. Maar ik heb altijd mijn werk gedaan en er nooit met de pet naar gegooid. Niemand bij FC Groningen kan negatief over mij praten."

De oud-international zegt dat in 2010 alles voor hem veranderde. "Ik speelde alles bij Valencia en het Nederlands elftal en stond in de belangstelling van Bayern München. Tot ik mijn enkelbanden scheurde en vijf maanden moest revalideren. Mijn niveau van vóór die blessure - dat heb ik nooit meer aangetikt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner