08.02.2017 20:51

Na een matige start in Frankrijk heeft Memphis Depay voor het eerst zijn waarde bewezen voor Olympique Lyon. In de wedstrijd tegen middenmoter AS Nancy was de Nederlander direct betrokken bij twee doelpunten.

De flankspeler begon tegen AS Nancy op de bank, nadat hij daarvoor met twee basisplaatsen niet direct het spel vertoonde waar men op hoopte in Lyon. Mathieu Valbuena verving Memphis en scoorde, maar viel daarna ook geblesseerd uit. Hierdoor kon Memphis voor rust nog zijn rentree vieren. Nabil Fekir scoorde snel na de invalbeurt van Memphis de 2-0, in de tweede helft was het de beurt aan de Nederlander.

De van Manchester United overgekomen linksbuiten kreeg tien minuten na rust een penalty mee, die Alexandre Lacazette benutte voor de 3-0. Vervolgens scoorde Memphis zijn eerste doelpunt in de Ligue 1. Na een goede loopactie en dito steekbal bleef de Nederlander kalm oog in oog met de keeper van de tegenstander. Het bleek de laatste goal van de avond, Olympique Lyon won met 4-0 en blijft daardoor voorlopig vierde in de Ligue 1.