08.02.2017 22:14

Vormer grijpt naast Gouden Schoen van België

Stefano Denswil, Ruud Vormer en Ricardo van Rhijn (v.l.n.r) vieren het winnen van de Belgische Supercup met Club Brugge, ten koste van Standard Luik. (23-07-2016)
Stefano Denswil, Ruud Vormer en Ricardo van Rhijn (v.l.n.r) vieren het winnen van de Belgische Supercup met Club Brugge, ten koste van Standard Luik. (23-07-2016)

Ondanks het feit dat Ruud Vormer sterkhouder was in het elftal van Club Brugge dat vorig seizoen kampioen werd in België, is de Nederlander niet in de buurt gekomen van het winnen van de Gouden Schoen. De middenvelder werd genoemd als een favoriet voor het winnen van de prijs, maar kwam in de eerste stemronde al flink wat stemmen tekort.

De zogenoemde Soulier d'Or wordt vergeven via twee stemrondes. Eén wordt gehouden na het seizoen in de zomer, de tweede stemronde volgt na de eerste seizoenshelft, in december. Vormer viel nadat de stemmen van de eerste stemronde waren geteld al buiten de top tien, terwijl ploeggenoot José Izquierdo juist een overgrote meerderheid van de stemmen kreeg.

Zodoende moet er in de tweede stemronde een klein wonder gebeuren wil Vormer de Gouden Schoen van België nog winnen. De oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord maakte in 2014 de overstap naar de Eerste Klasse, waar hij al snel basisspeler werd bij Club Brugge. Inmiddels verlengde Vormer zijn contract bij de club al tot medio 2020, terwijl hij richting de honderd competitiewedstrijden gaat.

Update:

Ruud Vormer is uiteindelijk derde geworden in het klassement om de Gouden Schoen in België. De Nederlander leek kansloos na de eerste stemronde, maar zette via het tweede deel van de stemming nog een eindspurt in. Hij kon teamgenoot José Izquierdo echter niet verslaan. Łukasz Teodorczyk, Poolse spits van RSC Anderlecht met 25 doelpunten achter zijn naam in het huidige seizoen, werd tweede.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner