09.02.2017 12:03

Bournemouth begrijpt terughalen Aké niet

Nathan Aké heeft de bal tijdens het FA Cup-duel Chelsea - Brentford (28-01-2017).
Nathan Aké heeft de bal tijdens het FA Cup-duel Chelsea - Brentford (28-01-2017).

AFC Bournemouth-voorzitter Jeff Mostyn heeft kritiek geuit op Chelsea. De Londenaren besloten tijdens de afgelopen transferperiode om Nathan Aké voortijdig terug te halen, maar de Nederlandse verdediger annex middenvelder krijgt bij Chelsea amper speeltijd.

Bij Bournemouth was Aké de afgelopen periode een vaste waarde in de ploeg van trainer Eddie Howe, maar bij Chelsea kreeg Aké tot dusver alleen speeltijd in de FA Cup. "Dat Chelsea Nathan terughaalde was een harde klap om te verwerken", vertelt de voorzitter in gesprek met de BBC. "Vooral wanneer de manager (Antonio Conte, red.) onze club eerst prijst voor de vooruitgang die hij heeft geboekt en hem dan vervolgens op de bank plaatst."

The Cherries zijn momenteel bezig aan het tweede seizoen in de Premier League. Bournemouth staat veertiende met 26 punten, maar degradatie blijft een mogelijkheid. De club uit Zuid-Engeland heeft slechts een voorsprong van zes punten op nummer achttien Hull City. Mostyn blijft echter vertrouwen houden in trainer Howe. "Ik ben er volledig van overtuigd dat onze slechte vorm zal verbeteren. We hebben lastige weken voor de boeg, maar ik heb er alle vertrouwen in. Eddie is onze manager en zal dat normaal gesproken gewoon blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner