09.02.2017 15:19

Boëtius: "Enige met karakter bij Basel"

Na twee seizoenen bij FC Basel, kan Jean-Paul Boëtius zeggen dat zijn avontuur bij de club mislukt is. "Als je puur kijkt naar de statistieken, dan wel." Bij KRC Genk wil de buitenspeler zijn oude vorm hervinden, maar eerst blikt hij terug op zijn avontuur in Zwitserland.

In de zomer verliet Boëtius Feyenoord voor Basel. In de Zwitserse Super League kwam hij niet verder dan zeven basiswedstrijden, waarvan zes in zijn eerste seizoen. "Mislukt? Als je puur kijkt naar de statistieken, dan wel. Daar draai ik niet om heen. Het eerste jaar speelde ik trouwens wel. Het ging ook best goed. Mijn ploeggenoten waren ook enthousiast", aldus de 22-jarige Boëtius in de uitgave van Voetbal International.

"Maar misschien moet je wel concluderen dat ik als persoon niet paste in Zwitserland. Zwitsers zijn van nature geen praters. Ze zijn meer volgers, of beter: uitvoerders, of misschien nóg beter: ja-knikkers. Ik ben dan toch te veel Nederlander; ik was de enige met nog een beetje karakter. Als ik iets wilde weten, vroeg ik het. Als ik het ergens niet mee eens was, zei ik het. Misschien dat dit niet heeft meegeholpen aan de relatie tussen de trainer en mij", aldus Boëtius over zijn relatie met trainer Urs Fischer.

Boëtius zal de rest van het seizoen op huurbasis spelen voor Genk. In de zomer keert hij weer terug naar Basel, waar hij nog een contract tot 2019 heeft. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner