09.02.2017 17:53

Van Persie geschorst na beledigen van fans

Robin van Persie mag drie wedstrijden niet in actie komen voor zijn club Fenerbahçe. Hij is door de Turkse voetbalbond geschorst naar aanleiding van zijn gedrag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Beşiktaş. Van Persie is volgens de bond schuldig aan het beledigen van Beşiktaş-supporters.

Van Persie stak in het duel zijn tong uit richting fans van Beşiktaş. Dat was volgens de voetbalbond van Turkije reden genoeg om hem te schorsen voor drie wedstrijden. Hij kreeg daarnaast een boete van ongeveer vijfduizend euro.

Het duel waarin Van Persie het enige doelpunt maakte, zat vol incidenten. Zo lag de Nederlander in de clinch met tegenstanders Oğuzhan Özyakup en Duško Tošić. Laatstgenoemde kreeg rood na een opstootje met Van Persie. Tošić moet vier wedstrijden toekijken. Na het beslissende doelpunt vierde Van Persie zijn goal voor de neus van Özyakup.

Beşiktaş werd ook nog gestraft. Naast de straf voor Tošić moet trainer Şenol Güneş de volgende wedstrijd op de tribune plaatsnemen. De club zelf speelt de volgende thuiswedstrijd zonder publiek.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner