10.02.2017 19:06

Babel gaat onderuit met koploper Beşiktaş

Ryan Babel heeft vrijdag met koploper Beşiktaş in de Turkse competitie verloren van middenmoter Karabükspor: 2-1. In Karabük waren Ermin Zec en Jevgen Seleznjov de doelpuntenmakers voor de thuisploeg, Vincent Aboubakar scoorde voor de bezoekers uit Istanbul. De spits uit Kameroen was twintig minuten voor tijd ingevallen voor Babel.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. De Bosniër Zec kwam na de rust in het veld en zette Karabükspor direct op voorsprong. Beşiktaş was daarna een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Babel en een kopbal van oud-PSV'er Marcelo troffen geen doel. Invaller Aboubakar, die zondag Kameroen de Afrika Cup bezorgde door het winnende doelpunt te maken in de finale tegen Egypte, deed vlak voor tijd nog wat terug.

Door het verlies van Beşiktaş kan naaste achtervolger Medipol Başakşehir F.K de koppositie overnemen. De nummer twee speelt zondag tegen Kasımpaşa SK.