11.02.2017 14:13

NAC-schlemiel is het niet eens met rode kaart

Danny Verbeek (l.) kan het niet geloven, maar hij moet na amper drie minuten spelen het veld al verlaten na een rode kaart. (10-02-2017)
Danny Verbeek (l.) kan het niet geloven, maar hij moet na amper drie minuten spelen het veld al verlaten na een rode kaart. (10-02-2017)

NAC-aanvaller Danny Verbeek moest vrijdagavond na amper drie minuten spelen het veld alweer verlaten. De buitenspeler kreeg in het thuisduel met RKC Waalwijk (2-3) een rode kaart van scheidsrechter Christiaan Bax, maar volgens Verbeek zelf was deze sanctie onterecht.

Verbeek maakte in de derde minuut van het duel een overtreding op RKC-verdediger Mark Engberink en arbiter Bax toonde geen clementie met de buitenspeler. Hij kreeg de rode kaart voorgehouden en moest het veld verlaten. "Ik wilde de bal blokken, maar was een fractie te laat", reageert Verbeek in gesprek met BN/DeStem. "Ja, ik raakte mijn tegenstander. Maar dat was zeker niet mijn intentie. Iedereen die mij kent weet dat ik niet zo in elkaar zit."

"Ik schrok meteen toen ik met mijn voet zijn bovenbeen raakte. Voelde dat ik te laat was. Ik dacht eerst aan een gele kaart. Hoopte dat de scheidsrechter zou aanvoelen dat ik niet zo in elkaar zit", vervolgt Verbeek. "Rood vond ik echt overdreven, omdat het niet mijn intentie was. Het was onhandig en ongelukkig. Dat geef ik toe. Wat de trainer zei? Die was er niet blij mee. Dat begrijp ik wel."

Door de vroege rode kaart van Verbeek moest NAC bijna de gehele wedstrijd met tien man spelen. De ploeg van trainer Stijn Vreven verloor het duel met RKC uiteindelijk met 2-3, nadat het tot tweemaal toe gelijk had gemaakt. In de 75ste minuut was het echter Daan Rienstra die voor de beslissende derde treffer van RKC zorgde. Door de nederlaag zakt NAC naar de zevende plaats in de Jupiler League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner