11.02.2017 14:26

Fiorentina-spits weigerde miljoenen uit China

Spits Nikola Kalinić viert een treffer voor Fiorentina in een duel met Genoa. (29-01-2017)
Spits Nikola Kalinić viert een treffer voor Fiorentina in een duel met Genoa. (29-01-2017)

Ook Nikola Kalinić kon de afgelopen transferperiode voor veel geld een contract tekenen in China. De spits van ACF Fiorentina wees het aanbod van Tianjin Quanjian echter af. Hij vindt zichzelf namelijk niet zoveel geld waard.

De Chinese club was bereid om de afkoopclausule van ongeveer vijftig miljoen euro aan Fiorentina te betalen. Bovendien zou Kalinić een salaris van zo'n tien miljoen euro per jaar gaan verdienen. "Als ik ja had gezegd was het rond geweest", zegt de 29-jarige Kroaat in gesprek met Corriere della Sera. "Fabio Cannavaro (trainer van Tianjin, red.) belde me in januari, maar voor mij is het onbespreekbaar en zal het altijd onbespreekbaar blijven."

"Ik wil benadrukken dat ik niet de precieze hoogte van de transfersom ken, maar geld is niet alles in het leven. Ik denk dat ik nog steeds veel kan geven aan het Europese voetbal", vervolgt Kalinić. "Mijn idee van het voetballer zijn is dat je grote wedstrijden speelt in grote competities. Ik ben echt niet vijftig miljoen euro waard en ik betwijfel of iemand dat voor me wil betalen. Ik heb niet om die clausule gevraagd, dat was iets tussen mijn zaakwaarnemer en de club."

Kalinić speelt sinds de zomer van 2015 in het shirt van Fiorentina en heeft al 22 doelpunten gemaakt voor de club in de Serie A. De Kroatische spits scoorde dit seizoen tien keer in 21 competitiewedstrijden. De tweebenige aanvaller heeft nog een contract tot het einde van het seizoen en kwam eerder uit voor Hajduk Split, Blackburn Rovers en Dnipro Dnipropetrovsk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner