12.02.2017 10:21

Robben leeft mee met Ingolstadt: "Heel zuur"

Grote opluchting bij Arjen Robben: dankzij twee late doelpunten wint Bayern op bezoek bij Ingolstadt. (11-02-2017)
Grote opluchting bij Arjen Robben: dankzij twee late doelpunten wint Bayern op bezoek bij Ingolstadt. (11-02-2017)

Bayern München wist ook zaterdag niet te overtuigen in de Bundesliga. De koploper won door twee late treffers van FC Ingolstadt 04, maar kroop door het oog van de naald. Arjen Robben vertelde na afloop medelijden te hebben met de tegenstander.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti weet dit seizoen nauwelijks te imponeren, maar zag zaterdag wel de voorsprong op nummer twee RB Leipzig groeien. De naaste belager van Bayern ging met 0-3 onderuit tegen Hamburger SV en daardoor is de achterstand opgelopen tot zeven punten. Ancelotti zag zijn ploeg door doelpunten van Arturo Vidal en Robben met 0-2 winnen van Ingolstadt.

Beide goals vielen in de absolute slotfase van het duel. "Ik heb de trainer van Ingolstadt na afloop een compliment gegeven. Ze hebben vandaag heel hard gestreden", vertelde Robben op de persconferentie. "Het is altijd heel zuur als je zo laat in de wedstrijd nog een doelpunt moet incasseren." De aanvaller werd gespaard voor de confrontatie met Arsenal in de Champions League, maar moest een kwartier tijd alsnog het veld in om een doelpunt te forceren.

Bayern-trainer Ancelotti was na afloop lovend over de getoonde mentaliteit van zijn ploeg. De spelers bleven geloven in een overwinning en bewaarden het geduld tegen Ingolstadt. "Dit is een heel belangrijke zege voor ons, bovendien was het een zwaarbevochten overwinning. We moesten na de rust iets extra's geven en zagen dat uiteindelijk beloond worden. We hebben de juiste instelling getoond." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner