12.02.2017 14:57

Minuut stilte voor Keizer in de ArenA

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam is zondag een minuut stilte gehouden voor Piet Keizer. De voormalige linksbuiten overleed vrijdag op 73-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Op de beeldschermen in de Amsterdam ArenA pronkte een portret van Keizer en op het veld lagen shirts met 'zijn' rugnummer 11.

"Piet Keizer was een clubicoon, een ras-Ajacied", zei directeur Edwin van der Sar na de opkomst van de spelers. "Piet was een echte Ajax-linksbuiten. Hij wilde winnen, maar zeker het publiek vermaken. Ik weet zeker dat ik namens jullie allemaal spreek als ik zeg: Piet, we zullen je nooit vergeten." Het applaus dat daarna klonk, ging over in een indrukwekkende stilte in de ArenA.

De vermaarde linksbuiten won met Ajax onder meer drie keer de Europa Cup 1, de wereldbeker en zes landstitels. Vorig jaar overleed al Johan Cruijff, met wie Keizer het gezicht vormde van het 'gouden' Ajax uit de jaren zeventig. 'Herinneringen verbinden wat het oog niet meer ziet', stond zondag op een zwart spandoek in de ArenA, waar iedereen in de elfde minuut ging staan voor een ovationeel applaus.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner