12.02.2017 20:55

Veltman kan lachen om 'onsportieve actie'

Ajax-verdediger Joël Veltman kreeg zondagmiddag veel kritiek op de sociale media. Veltman fopte zijn tegenstander Iván Calero Ruiz, wat werd gezien als spelbederf. De hoofdrolspeler kan er zelf wel om lachen.

In de 52ste minuut lag Ajax-speler Bertrand Traoré geblesseerd op het veld, waarna Veltman zijn tegenstander maande even te wachten. Vervolgens versnelde Veltman met de bal, waar Calero niet op rekende. De rechtsback passeerde zijn tegenstander en gaf de bal voor, maar tot groot gevaar leidde het niet.

Veltman ziet er zelf geen probleem in. "Haha, het was een slimmigheidje. Bertrand lag op de grond en ik deed een beetje alsof ik de bal uit zou schieten. Hij keek om en toen dacht ik: ik ga erlangs en geef ‘m voor. Ik krijg nu natuurlijk geen prijs voor sportief gedrag. Het was een slimmigheidje. Ik moet er vooral om lachen en niet iets groots erover verzinnen. Een paar teamgenoten zeiden in de kleedkamer al: als je dat bij mij doet, krijg je een doodschop", aldus Veltman tegenover Ajax Life.

"Wat als er een doelpunt was gevallen? Dan had ik niet keihard gejuicht, maar ja. Doelpunt is doelpunt. Ik vind het ook weer niet zo’n groot ding, het was vooral grappig. Om te lachen. Ik liep niet op de keeper af, ik gaf gewoon een voorzet. Er was nog niets aan de hand."

De reacties van trainers Peter Bosz en Alex Pastoor op de merkwaardige actie zijn hier te lezen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner