13.02.2017 09:45

Rampscenario dreigt voor Leicester City

Het was vorig seizoen het sprookje van de Premier League. Tegen ieders verwachting pakte Leicester City het kampioenschap. Een jaar later zit de club in een compleet andere situatie. De degradatiestreep komt steeds dichterbij.

Bo Henriksen, inmiddels gestopt, was ook onderdeel van een voetbalsprookje in Denemarken. Met zijn club Herfolge werd hij in 2000, als degradatiekandidaat, voor het eerst in de geschiedenis kampioen in de hoogste divisie.

"Wanneer ik op straat met mensen praat, zeggen ze altijd: 'Jij zat in dat team dat kampioen werd in 2000, dat geweldige en meest bizarre verhaal ooit in het Deense voetbal!' Ja, zeg ik dan. Waarop zij zeggen: 'En een jaar later degradeerden jullie!' Dat is altijd zo geweest, we werden een lachertje. Logisch, maar het neemt de glans weg van wat er daarvoor gebeurd is", vertelt hij in gesprek met The Guardian.

"We werden geen kampioen omdat we het beste team hadden, maar omdat we alles voor elkaar deden. Toen we het volgende seizoen begonnen, dachten we echter beter te zijn dan we daadwerkelijk waren. Het grootste probleem was de druk van buitenaf. Na een wedstrijd of zeventien kregen we het gevoel dat mis kon gaan. Jammer genoeg heeft de degradatie behoorlijk afbreuk gedaan aan wat we daarvoor gepresteerd hadden."

Leicester City wacht nog altijd op de eerste overwinning van 2017. The Foxes staan momenteel zeventiende met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Sunderland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner