13.02.2017 19:19

Veltman excuseert zich na onsportief gedrag

Joël Veltman (l.) probeert een teamgenoot te bereiken met een voorzet, Ryan Sanusi (r.) lijkt te laat te komen om daar iets aan te kunnen doen. (12-02-2017)
Joël Veltman (l.) probeert een teamgenoot te bereiken met een voorzet, Ryan Sanusi (r.) lijkt te laat te komen om daar iets aan te kunnen doen. (12-02-2017)

Nadat de wereldpers over hem heen viel na zijn onsportieve actie tegen Sparta, heeft Ajax-verdediger Joël Veltman zijn excuses aangeboden aan Sparta en de speler die de dupe werd van zijn actie: Calero. Buiten, maar ook zeker binnen Nederland werd met verbazing gereageerd op de manoeuvre van de rechtsback.

Kort nadat de tweede helft begonnen was, en Ajax op 2-0 kwam tegen Sparta, raakte Bertrand Traoré geblesseerd. De rechtsbuiten van Ajax lag op de grond, Veltman kreeg de bal en gebaarde naar zijn directe tegenstander dat er een blessurebehandeling nodig was. Calero stopte met voetballen, keek om, waarna Veltman alsnog richting de achterlijn sprintte voor een voorzet.

In landen als Duitsland, Engeland en zelfs Vietnam werd Veltman gekraakt, die via Twitter alsnog door het stof gaat. "Terugkomend op mijn actie en reactie over wat ik heb gedaan in de wedstrijd tegen Sparta, en zeker tegen Iván Calero, zeg ik sorry! Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling, maar blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor!" De actie van Veltman resulteerde niet in een doelpunt, het bleef bij 2-0 in de Amsterdam ArenA.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner