13.02.2017 22:03

FC Volendam ontsnapt tegen Jong FC Utrecht

Kees Kwakman (l.) wil een bal wegwerken, maar met gevaar voor eigen leven kopt Maarten Peijnenburg (r.) het speeltuig weg tijdens Jong FC Utrecht - FC Volendam. (13-02-2017)

Met een zeer nipte overwinning houdt FC Volendam aansluiting met koploper VVV-Venlo in de Jupiler League. Daarnaast profiteert het van puntenverlies bij de concurrentie in de subtop na een zuinige winst op Jong FC Utrecht: 2-4. Jong Ajax en MVV, de nummers twee en vier van de Jupiler League, spelen dinsdagavond tegen elkaar.

Het duurde lang voordat het duel in de Galgenwaard ontvlamde. Vijf minuten voor rust scoorde Dennis van der Heijden zijn eerste doelpunt in dienst van FC Volendam, de huurling van ADO Den Haag ramde zijn eerste Jupiler League-treffer achter Thijmen Nijhuis. Na rust scoorde Nick Venema, die zondag tegen PSV zijn debuut in de Eredivisie maakte, de gelijkmaker, waarna het spannender werd.

Bert Steltenpool maakte 25 minuten voor tijd de 1-2, maar Gyrano Kerk stelde binnen vijf minuten orde op zaken voor Jong FC Utrecht, door de gelijkmaker te maken. Lang leek dit de eindstand te worden, maar in de laatste minuten maakte de nummer drie van de Jupiler League alsnog het verschil. Henny Schilder benutte een penalty en Steltenpool zorgde met zijn tweede van de avond voor het slotakkoord: 2-4.

Door de driepunter is FC Volendam voorlopig zeker van de derde plek, het kan nu wachten op de uitslag bij Jong Ajax - MVV om te kijken of de nummer vier uit Limburg dichterbij komt, of dat de Amsterdamse jonkies uitlopen.