14.02.2017 09:45

KNVB niet blij met onsportieve Veltman

Joël Veltman applaudisseert voor de supporters van Ajax. De Amsterdammers hebben met 1-0 gewonnen van Standard Luik. (29-09-2016)
Joël Veltman applaudisseert voor de supporters van Ajax. De Amsterdammers hebben met 1-0 gewonnen van Standard Luik. (29-09-2016)

Joël Veltman heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn onsportieve actie tijdens Ajax - Sparta Rotterdam (2-0), maar desondanks is de Nederlandse voetbalbond niet te spreken over de mandekker van Ajax.

"Wij vinden de actie onsportief", vertelt een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf. "Wij wijzen trainers en spelers op hun verantwoordelijkheid. Dit moet je niet willen. De aanklager betaald voetbal kan om twee redenen niet in actie komen. De scheidsrechter (Pol van Boekel, red.) heeft het voorval waargenomen. Dus staat de aanklager machteloos. Ook al omdat hij alleen een vooronderzoek kan instellen naar vergrijpen, waar zwaardere straffen voor staan."

Van Boekel had Veltman overigens wel kunnen bestraffen tijdens de wedstrijd. "Vanwege een gebrek aan respect voor het voetbalspel. Hij had Veltman zelfs geel kunnen geven. Maar het wordt hem niet verweten dat hij dit niet heeft gedaan. Scheidsrechters worden gelukkig bijna nooit met dit soort situaties geconfronteerd, waardoor het lastig is in een split second goed te schakelen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner