14.02.2017 11:02

Makkelie fluit Strootman, Nijhuis naar Rusland

Scheidsrechter Danny Makkelie krijgt donderdagavond te maken met landgenoot Kevin Strootman. Bas Nijhuis mag, net als Makkelie, fluiten in de Europa League. De arbiter uit Enschede moet afreizen naar Rusland.

Makkelie, die afgelopen weekend Excelsior - FC Twente (1-1) floot, heeft donderdagavond de leiding over Villarreal CF - AS Roma. Het is voor Makkelie de zesde Europese wedstrijd van het huidige seizoen. Hij floot tot dusver één keer in de Europa League en één wedstrijd in de kwalificatie voor de Europa League, daarnaast had hij twee keer de leiding over een duel in de Champions League en floot hij tevens één wedstrijd in de voorronde van dat toernooi.

Nijhuis heeft het donderdagavond minder goed getroffen. De Tukker moet de wedstrijd van FK Rostov, dat Ajax uitschakelde in de voorronde van de Champions League en PSV voorbleef in de groepsfase, in goede banen leiden. De Russen nemen het in eigen huis op tegen het Tsjechische Sparta Praag. Afgelopen weekend floot Nijhuis het duel tussen sc Heerenveen en AZ Alkmaar (1-2).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner