17.02.2017 16:55

Update: Jesus twee à drie maanden buitenspel

Manchester City-aanvaller Gabriel Jesus heeft een gebroken middenvoetsbeentje opgelopen in de wedstrijd maandag tegen AFC Bournemouth. Dat blijkt na onderzoek in het ziekenhuis.

De negentienjarige voetballer moest al na een kwartier voetballen noodgedwongen van het veld. Manchester meldt dat het nog onduidelijk is hoe lang het talent uit de roulatie is. "Verder onderzoek de komende dagen moet uitwijzen hoe lang hij eruit ligt. We wensen Gabriel een spoedig herstel toe."

De jonge spits werd in de winter overgenomen van het Braziliaanse Palmeiras voor zo'n 32 miljoen euro. Hij veroverde direct een basisplaats en scoorde drie keer in zijn eerste vier wedstrijden. Hij zorgde ervoor dat topspits Sergio Agüero tot bankzitter degradeerde.

Update 17-2-2017, 16:55

Manchester City zal dit seizoen weinig plezier meer kunnen beleven aan de Braziliaanse aanwinst Gabriel Jesus. De negentienjarige spits, in de winter voor zo'n 32 miljoen euro overgekomen van Palmeiras, heeft twee tot drie maanden nodig om te herstellen van een gebroken middenvoetsbeentje. Jesus liet zich donderdag opereren in Barcelona.

De Braziliaan liep die blessure maandag op tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Bournemouth (0-2). Jesus, die een spetterende start beleefde bij Manchester City met drie doelpunten in zijn eerste drie duels, viel al na een kwartier uit. Onderzoek wees uit dat hij een middenvoetsbeentje had gebroken. "Hopelijk is hij aan het einde van het seizoen weer fit, anders begin volgend seizoen", zei manager Pep Guardiola vrijdag.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner