14.02.2017 16:46

Advocaat kan door als coach van Fenerbahçe

Dick Advocaat heeft het zichtbaar naar zijn zin als coach van Fenerbahçe. (11-02-2017)
Dick Advocaat heeft het zichtbaar naar zijn zin als coach van Fenerbahçe. (11-02-2017)

Dick Advocaat kan zijn contract bij Fenerbahçe gaan verlengen. Volgens De Telegraaf wil de Turkse topclub, ondanks de teleurstellende vierde plaats in de Süper Lig, langer door met de oefenmeester en zijn assistenten.

De 69-jarige Advocaat is sinds augustus actief als hoofdcoach bij Fenerbahçe, maar heel goed presteert de Turkse club nog altijd niet. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal weet nog niet of hij wil verlengen. Advocaat zegt de tijd te nemen voor een definitieve beslissing. "Alles is hier top. De competitie is spannend, de stadions zitten vol en het publiek van Fenerbahçe is geweldig", vertelt de coach in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben hier dit seizoen aan de slag gegaan met een selectie die al grotendeels was ingevuld. Daar heb je dan mee te maken. Ik hoop op een mooi slot van het seizoen", vervolgt Advocaat, die merkt dat zijn mogelijke contractverlenging gespreksonderwerp is. "De media stellen me ook steeds meer vragen over volgend jaar." De uit Den Haag afkomstige trainer wordt in Istanboel geassisteerd door Cor Pot en Mario Been.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner