14.02.2017 19:41

Fit Ajax voor duel tegen Legia Warszawa

Peter Bosz bekijkt de training van Ajax in aanloop naar het Europa League-duel tegen Legia Warszawa. (14-02-2017)
Peter Bosz bekijkt de training van Ajax in aanloop naar het Europa League-duel tegen Legia Warszawa. (14-02-2017)

Trainer Peter Bosz van Ajax kan donderdag in de uitwedstrijd tegen Legia Warschau in de eerste knock-outronde van de Europa League over een fitte groep beschikken. Op de lijst van twintig namen die woensdagochtend het vliegtuig instappen, staan geen verrassingen.

Aanwinst David Neres uit Brazilië is nog niet beschikbaar voor Ajax, dat volgende week donderdag de return in de Amsterdam ArenA speelt. De Braziliaan bevindt zich momenteel nog in Zuid-Amerika, waar hij een toernooi speelt met Brazilië onder 20 jaar. Neres is wel ingeschreven voor de Europa League door de Amsterdammers.

Legia Warschau won zaterdag het uitduel met Arka Gdynia en staat op de derde plek in de Poolse competitie. De achterstand op koploper Lechia Gdansk bedraagt, met nog negen speelronden te gaan, vier punten. Legia raakte in de winterstop Bartosz Bereszynski kwijt. De Poolse international stapte over naar het Italiaanse Sampdoria.

Ajax won glansrijk de Europa League poule en had daardoor een geplaatste status tijdens de loting. De Amsterdammers troffen in de zestiende finales Legia Warszawa, dat derde werd in een Champions League-poule met Real Madrid en Borussia Dortmund.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner