14.02.2017 20:45

Clement blij met ommekeer bij Swansea City

Swansea City-trainer Paul Clement arriveert bij de dug-out voor aanvang met het Premier League-duel tegen Leicester City.
Swansea City-trainer Paul Clement arriveert bij de dug-out voor aanvang met het Premier League-duel tegen Leicester City.

Na zes wedstrijden in dienst als hoofdtrainer van Swansea City kan Paul Clement langzaamaan al glimlachen. De Engelse trainer, die sinds 3 januari de leiding heeft in Wales, zag zijn ploeg al enkele plekken stijgen.

Clement gaf tijdens een persconferentie dat de rust in zijn selectie langzaam terugkeert na een roerige eerste seizoenshelft. Clement: "Ik ben blij met de recente prestaties van mijn ploeg. We moeten alleen niet al te hard van stapel lopen. Dit is slechts een kleine stap in de goede richting. We zullen dit seizoen tegen degradatie blijven strijden."

Onder de leiding van Clement won Swansea City in zes wedstrijden maar liefst vier keer. Onder meer op bezoek bij Liverpool werd met 2-3 gewonnen. "Het gaat ons momenteel voor de wind, ja. We hopen ook volgend seizoen in de Premier League uit te kunnen komen. Als we zo blijven spelen, dan verwacht ik dat we het volhouden."

Voor Clement is Swansea City zijn tweede klus als hoofdtrainer. De huidige trainer van Luciano Narsingh en Mike van den Hoorn had eerder een minder succesvol verblijf bij Derby County. Daarvoor was Clement onder meer assistent-trainer bij Bayern München, Chelsea en Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner