16.02.2017 15:58

Veltman gelooft in mooi Europees avontuur

Joël Veltman (l.) probeert voor Wakaso Mubarak (r.) te komen, maar die steekt daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. (15-09-2016)
Joël Veltman (l.) probeert voor Wakaso Mubarak (r.) te komen, maar die steekt daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. (15-09-2016)

Ajax treedt donderdagavond in de zestiende finales van de Europa League aan tegen Legia Warschau. Verdediger Joël Veltman speelt voor het vierde achtereenvolgende jaar met Ajax in Europees verband, wat nog geen succes was.

De verwachtingen van het Ajax van trainer Peter Bosz zijn opnieuw hoog, maar zo was het ook voorgaande jaren onder trainer Frank de Boer. Toen vormden onder meer Steau Boekarest, Dnipro Dnipropetrovsk, Red Bull Salzburg en Molde FK een struikelblok. "Het dieptepunt was tegen Salzburg. Letterlijk weggetikt. Overrompeld. Die gasten gingen vol, zonder handrem. Had ik echt nog nooit meegemaakt. Als je naar oorzaken zoekt, kom je vaak uit bij de jeugdigheid van de ploeg. Maar je speelt bij Ajax, dus eigenlijk zijn er geen excuses", aldus Veltman in het Algemeen Dagblad.

Vorig jaar noemde De Boer de halve finale als doel, maar overleefde Ajax niet eens de groepsfase. "Een tikkeltje geluk moet je altijd hebben, maar ik vond dat toen geen gekke uitspraak. Nu nog steeds niet. Het is niet voor niets dat we voor het eerst in jaren zo makkelijk de poulefase overleefden. Tegen Legia moeten we laten zien dat het ook echt iets waard is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner