17.02.2017 09:11

Ibrahimović focust op de overige competities

Zlatan Ibrahimović was tegen AS Saint-Étienne (3-0) van onschatbare waarde door een hattrick te fabriceren. De Zweedse superster wil echter niet teveel aandacht op dat persoonlijke succes en wijst op de cruciale weken waar zijn club voor staat.

"Kijk naar de Premier League. De eerste vier teams plaatsen zich voor de Champions League en een daarvan mag zich kampioen noemen. Maar de rest zit dan misschien wel zonder prijzen", laat de aanvaller weten op de clubwebsite van Manchester United. "De beslissende fase van het seizoen breekt nu aan, we hebben nog kans op vier prijzen."

José Mourinho was minder tevreden en dat kwam met name door de voorbereiding van zijn ploeg. "Ik bemerkte vooraf al een gebrek aan concentratie. Het was te luidruchtig, te relaxt, te jolig vooraf. Dit tweeluik is ook nog niet gespeeld, ik heb in mijn loopbaan wel gekkere dingen gezien." De Portugese trainer is blij met Zlatan, die zijn eerste hattrick maakte namens de Engelsen.

"Hij heeft er al zoveel gemaakt in zijn loopbaan, maar iedereen weet dat dat in Engeland een ander verhaal is. Zlatan blijft heel belangrijk voor ons", vervolgt de oefenmeester. In alle competities heeft de Zweed nu 23 goals gemaakt namens Manchester United, dat waren vijf in de Europa League, vijftien in de Premier League, twee in de League Cup en een tijdens de Community Shield. "Ik doe mijn best en overal waar ik ben geweest, heb ik gewonnen. Ik ben dus eigenlijk als Indiana Jones…", waren de laatste opvallende woorden van de aanvaller. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner