17.02.2017 11:36

Tete: "Gevoel dat ik geen eerlijke kans krijg"

Een verbeten Kenny Tete (l.) vecht een stevig duel uit met Soufyan Ahannach (r.) tijdens Jong Ajax - Almere City. (30-01-2017)
Een verbeten Kenny Tete (l.) vecht een stevig duel uit met Soufyan Ahannach (r.) tijdens Jong Ajax - Almere City. (30-01-2017)

Kenny Tete is niet gelukkig in Amsterdam. De rechtsback mocht tegen Legia Warschau (0-0) weer eens in de basis starten omdat Joël Veltman vlak voor het duel ziek werd. In augustus van 2016 speelde hij zijn laatste Eredivisie-duel en daar baalt hij van.

"Ik heb niet het gevoel dat ik een eerlijke kans krijg", zijn de frustrerende woorden van de verdediger in gesprek met De Telegraaf na afloop van het duel met Legia.  "Misschien moet ik op mijn handen lopen om een kans te krijgen. Je traint goed en werkt hard. Iedereen weet wat je kan. Als iemand het niet in je ziet zitten, is dat frustrerend”, doelt Tete op trainer Peter Bosz.

In de winterstop zag de 21-jarige Riechedly Bazoer vertrekken uit Amsterdam naar VfL Wolfsburg. Stiekem is hij jaloers op zijn maatje. "Ja, natuurlijk wil je weg. Maar het juiste moet wel langskomen. Ik heb naar mijn gevoel geluisterd. Ik blijf heel hard mijn best doen. Je weet nooit hoe het kan lopen." Onder Frank de Boer was Tete nog basisspeler, want een seizoen geleden speelde hij 21 wedstrijden in de Eredivisie.

Hoewel Tete en Bosz geen vrienden zijn, kan het tweetal toch met elkaar door een deur. "Ik ben een goeie jongen. Ik praat met iedereen. Maar het is niet dat ik bij hem op de koffie kom. Hij heeft wel een paar dingen gezegd, maar of ik mij daarin kan vinden is een ander verhaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner