17.02.2017 11:50

Lacazette vindt dat Lyon mazzelde in Alkmaar

Alexandre Lacazette was donderdagavond onder de indruk van AZ tijdens de achtste finale van de Europa League (1-4). Hoewel de Fransen met grote cijfers wisten te winnen, erkende de spits dat het gepaard ging met wat geluk.

Olympique Lyon was scherp voor de goal, iets waar het de Alkmaarders aan ontbrak. "We kregen niet veel kansen en maakten heel veel doelpunten. Wat dat betreft hadden we geluk, want we gaven ook veel kansen weg maar AZ benutte ze niet. We hebben mazzel dat we maar één doelpunt hebben geïncasseerd", vertelt de aanvoerder van Lyon na afloop van het duel tegen de Franse pers.

De 25 jarige spits kan weinig met de kritiek die Lyon krijgt, want in 2017 werd er pas driemaal gewonnen. "Was er kritiek dan", stelde de aanvaller nonchalant. "Dat is prima. Ik heb twee doelpunten gemaakt, daardoor nam de ploeg een voorsprong." Van onderschatting is bij Lyon in ieder geval geen sprake tijdens de return. "We zullen die wedstrijd serieus moeten nemen en hen respecteren."

De Fransman, wiens contract afloopt in de zomer van 2019 maar de ploeg aan het einde van dit seizoen gaat verlaten, is bezig aan een uitstekend seizoen. Voor het derde jaar op rij scoorde Lacazette namelijk meer dan twintig doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner