17.02.2017 12:02

Onana en plaag van AZ in Europa League elftal

André Onana is door de UEFA opgenomen in het Elftal van de Week van de heenwedstrijden van de achtste finales van de Europa League. De doelman uit Kameroen hield in het duel met Legia Warschau zijn doel schoon (0-0).

In Polen was de doelman alert bij enkele schoten van de thuisploeg. Ook voetballend maakte de keeper van Ajax een sterke indruk. Dat is ook bij de UEFA niet onopgemerkt gebleven en dus werd Onana door de bond verkozen tot beste doelman van de 32 die donderdagavond in actie kwamen. Begin dit seizoen pakte Onana zijn kans, toen Jasper Cillessen vertrok naar FC Barcelona.

Ook Alexandre Lacazette heeft een plaats bemachtigd in het elftal. De Franse aanvaller was tegen AZ aan grote plaag voor de verdediging, want met twee fraaie treffers was hij medeverantwoordelijk voor de 1-4 overwinning van Olympique Lyon. De aanvalslinie in de 3-4-3 formatie wordt gecompleteerd door Edin Džeko en Zlatan Ibrahimović. Zij maakten allebei een hattrick, respectievelijk namens AS Roma tegen Villarreal CF (0-4) en Manchester United tegen AS Saint-Étienne (3-0).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner