17.02.2017 13:40

VVV kan grote stap richting promotie zetten

Doelpuntenmaker Danny Post (l.) viert samen met Ralf Seuntjens (r.) de 6-0 van VVV-Venlo tegen Helmond Sport. (10-02-2017)
Doelpuntenmaker Danny Post (l.) viert samen met Ralf Seuntjens (r.) de 6-0 van VVV-Venlo tegen Helmond Sport. (10-02-2017)

Promotie naar de Eredivisie komt steeds dichterbij voor VVV-Venlo. De Limburgers staan fier aan kop in de Jupiler League en zijn de grote favoriet voor de titel. Vrijdagavond neemt VVV-Venlo het op tegen FC Volendam, op dit moment de grootste concurrent voor directe promotie naar het hoogste niveau.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden in Volendam, waar VVV-Venlo een reuzenstap richting de titel kan zetten. Winnen de Limburgers, dan zetten zij FC Volendam op een achterstand van liefst elf punten. MVV, dat het voor eigen publiek opneemt tegen FC Eindhoven, is de huidige nummer vier van de competitie met een achterstand van tien punten op de koploper.

De voortekenen zijn goed voor VVV-Venlo. In de vorige speelronde versloeg het team van trainer Maurice Steijn Helmond Sport met liefst 7-0. Het was voor de Limburgse club een mooie opsteker na een teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Jong PSV. FC Volendam won in de vorige speelronde met 4-2 van Jong FC Utrecht.

Jong Ajax
Tussen VVV-Venlo en FC Volendam staat nog Jong Ajax, dat een achterstand van zes punten heeft op de Limburgers. Het beloftenteam uit Amsterdam heeft nog kans om kampioen te worden, maar kan niet promoveren naar de Eredivisie. Daarom hoeft VVV-Venlo de Amsterdammers niet te vrezen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner