17.02.2017 15:15

Meeste goals bij Jong Ajax, Almere City en Oss

Donny van de Beek (r.) schiet de strafschop tegen de touwen en zet Jong Ajax op 3-0 tegen Almere City. (30-01-2017)
Donny van de Beek (r.) schiet de strafschop tegen de touwen en zet Jong Ajax op 3-0 tegen Almere City. (30-01-2017)

Het niveau is misschien niet altijd om over naar huis te schrijven, maar de amusementswaarde ligt in de Jupiler League wel hoog. Drie clubs staan dit seizoen garant voor spektakel: Jong Ajax,  Almere City en FC Oss. In 25 speelrondes vielen honderd of meer doelpunten in wedstrijden van deze clubs.

FC Oss spant de kroon. De nummer vijftien van de competitie scoorde 49 keer, waarvan Tom Boere (26) een groot deel voor zijn rekening nam.  Dat zijn veel doelpunten, maar FC Oss moest nog vaker een goal incasseren. Tegenstanders wisten tegen FC Oss al 65 keer te scoren. Dat zijn meer tegengoals dan bijvoorbeeld Achilles '29, dat dit seizoen nog maar twee keer wist te winnen.

Jong Ajax en Almere City zijn de andere clubs die een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd halen.  De Amsterdammers maakten al 65 goals en zijn daarmee het meest scorende team van de competitie. Er kan nog wel aan het verdedigende aspect worden gewerkt, want Jong Ajax kreeg al 37 doelpunten om de oren. Almere City staat op een knappe vijfde plaats en verveelt zelden. De club uit Almere scoorde 53 keer en kreeg 47 goals tegen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner