18.02.2017 17:58

Update: Bale scoort weer na lang blessureleed

Gareth Bale maakt zaterdag in het duel van Real Madrid met Espanyol zijn rentree. De 27-jarige aanvaller uit Wales is hersteld en kan meespelen, liet Real-trainer Zinédine Zidane vrijdag weten. "Bale is terug in de selectie en ik ben van plan hem speelminuten te geven. Hij staat te popelen en ik ben blij dat bijna alle spelers terug zijn."

Bale deed afgelopen dagen voor het eerst in bijna drie maanden mee aan de groepstraining. Hij moest eind november in Londen een operatie ondergaan omdat de pezen van zijn rechterenkel waren beschadigd. Daarop volgde een lange revalidatie.

Zidane zei erg uit te kijken naar de rentree van Bale. "Hij is echt een sleutelspeler voor ons. Hij heeft kwaliteit, snelheid en we weten wat voor schade hij kan aanbrengen bij de tegenstander. Hij is zelf ook heel blij dat hij weer mee kan doen."

Update: 18-02-2017: 17:58:

Gareth Bale heeft zijn revalidatie afgerond met een geweldige invalbeurt tegen Espanyol. De Welshman verving twintig minuten voor tijd Morata en was direct beslissend in het duel. Hij maakte er elf minuten na zijn rentree 2-0 van.

Bale raakte op 22 november 2016 geblesseerd in het Champions League-duel met Sporting CP en moest onder het mes om schade in zijn enkel te herstellen. Dat Bale nu al speelminuten krijgt is onverwachts te noemen, aangezien trainer Zinédine Zidane eerder aangaf dat hij zijn sterspeler in de maand februari nog niet terug verwachtte

Op 7 maart speelt Real Madrid de returnwedstrijd tegen SSC Napoli in de Champions League, verwacht is dat Bale dan aan de aftrap kan verschijnen. Real Madrid verdedigt een 3-1 voorsprong tegen de Italianen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner