17.02.2017 22:36

VVV wint cruciale pot, droomrentree Van Eijma

Irvingly van Eijma (l.) kan het niet geloven. Nog geen tien minuten na zijn rentree in de Jupiler League, scoort hij de 1-1 tegen FC Dordrecht. (17-02-2017)

VVV-Venlo heeft vrijdag met een zege bij directe concurrent FC Volendam een forse stap gezet richting promotie naar de Eredivisie. De club uit Venlo won vrijdag in het Kras Stadion met 1-0 door een afstandsschot van Moreno Rutte in de negende minuut.

De Limburgers komen door de zege op 59 punten, elf meer dan de Volendammers die momenteel derde staan. Andere concurrenten MVV Maastricht en NAC Breda komen pas zondag en maandag in actie, maar volgen al op respectievelijk dertien en achttien punten. De huidige nummer twee, Jong Ajax, kan niet promoveren, maar won vrijdagavond wel van Achilles'29. Ezra Walian en Kaj Sierhuis (twee keer) bezorgden de beloften de overwinning: 2-3, Walian scoorde zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Almere City ging thuis onderuit tegen SC Cambuur. Invaller Tarik Tissoudali zette de club uit Leeuwarden na een klein uur spelen op 0-1 en de bezoekers hielden die voorsprong vast. Almere City zag de achterstand op VVV-Venlo oplopen tot zeventien punten en werd op de ranglijst gepasseerd door de Friezen, die een punt meer hebben. Voor Irvingly van Eijma was het een meer heugelijke avond. De aanvaller keerde deze winter terug naar Nederland, nadat een avontuur in Finland op dramatische wijze eindigde.

Samen met enkele nieuwkomers werd Van Eijma ten onrechte beschuldigd van matchfixing. Hij kon bij RKC Waalwijk een contract in de wacht slepen en bij zijn debuut voor de club was hij meteen belangrijk. Als invaller scoorde hij maar liefst twee keer, waardoor de ploeg van FC Dordrecht won: 2-1. Van Eijma kwam eerder in zijn carrière uit voor FC Oss, maar verdubbelde vrijdagavond zijn doelpuntentotaal in de Jupiler League.