17.02.2017 23:04

Juventus gaat maar door met winnen in Italië

Juventus blijft ongenaakbaar in Italië. De kampioen en lijstaanvoerder van de Serie A boekte vrijdag tegen US Palermo al de 21e zege van dit seizoen: 4-1. De Oude Dame verstevigde daarmee de koppositie, met nu tien punten voorsprong op AS Roma. De Romeinse ploeg van Kevin Strootman speelt zondag tegen Torino.

Claudio Marchisio opende al na twaalf minuten de score in Turijn, Paulo Dybala tekende kort voor rust uit een vrije trap voor de 2-0. Gonzalo Higuaín pikte in de tweede helft ook een doelpuntje mee, zijn negentiende al van dit seizoen. De Argentijnse spits is daarmee de topscorer van de Serie A.

Dybala maakte vlak voor tijd zijn tweede van de avond, waarna Ivaylo Chochev in blessuretijd nog iets terugdeed namens Palermo. Juventus treft volgende week FC Porto in de achtste finale van de Champions League.