18.02.2017 09:14

KNVB wil rekening houden met clubs in Europa

Als clubs behoefte hebben aan een aanpassing aan het voetbalschema na een Europese wedstrijd, dan is de Nederlandse voetbalbond best bereid daaraan mee te denken en mee te werken.

Afgelopen donderdag kwamen Ajax en AZ uit in de zestiende finales van de Europa League, na afloop ging het onder andere over het in bescherming nemen van clubs die na de winterstop Europees voetbal spelen. Zo werd gesuggereerd dat clubs die donderdag nog in actie komen, pas op maandag een wedstrijd in de competitie moeten spelen.

KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse stelt dat de KNVB wil meedenken aan het idee, maar dat een oplossing niet makkelijk wordt. "De clubs hebben met de uitzendgerechtigden (In Nederland is dat vooral FOX Sports, red.) afspraken gemaakt over speeldagen en aanvangstijden zoals we die nu in de Eredivisie kennen. Aan de hand van die afspraken maakt onze competitieplanner, ook in overleg met de clubs, een programma."

"Daarbij houden we altijd rekening met de Europese wedstrijden van onze clubs", zo vertelt Adriaanse aan het Algemeen Dagblad. "Zo zal Ajax na een uitwedstrijd op donderdagavond in de Europa League nooit zondag om 12.30 uur spelen. Maar als er werkelijk behoefte is aan dergelijke oplossingen, zullen wij als bond daar zeker over meedenken. Het is in ieders belang dat onze clubs goed presteren in Europa."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner