18.02.2017 09:58

VIDEO: Hendriks mist kans: "Verschrikkelijk"

Frederic Ananou (l.) moet oppassen met de bal aan de voet, aangezien aanvaller Sam Hendriks (r.) druk zet op de verdediger. (17-02-2017)
Frederic Ananou (l.) moet oppassen met de bal aan de voet, aangezien aanvaller Sam Hendriks (r.) druk zet op de verdediger. (17-02-2017)

Als iemand na de wedstrijd Roda JC - Go Ahead Eagles volledig stuk ging, was dat wel Sam Hendriks. De spits kreeg de ideale kans om zijn club op voorsprong te schieten, maar miste op onbegrijpelijke wijze vanaf twee meter.

De goaltjesdief, vorige week nog bepalend met twee doelpunten in de 3-1 zege op ADO Den Haag, wilde de beelden van het moment niet terugzien, maar FOX Sports was onverbiddelijk. "Verschrikkelijk om dit te zien. Ik zag de bal iets later door een beweging van de keeper, maar het is ongelooflijk. Ik schaam me kapot. Ongelooflijk zuur, want we hadden hier gewoon met drie punten weg moeten gaan. We hadden de controle en kregen genoeg kansen."

Trainer Hans de Koning nam zijn speler na de wedstrijd, die met 1-0 verloren ging, in bescherming. "Sam wil de bal volgens mij aannemen, maar hij had hem in één beweging binnen moeten schieten met binnenkantje voet en dan ga je hier met een overwinning weg. Hij weet dat zelf ook wel, ik neem het hem ook niet kwalijk." De nederlaag komt zeer ongewenst, aangezien Go Ahead Eagles opeens weer in de degradatiezone van de Eredivisie staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner