18.02.2017 11:45

Schwaab mist de strijd tegen degradatie niet

Bij PSV doet Daniel Schwaab mee om de landstitel, in zijn thuisland Duitsland was dat wel anders. Met VfB Stuttgart vocht Schwaab elk seizoen weer tegen degradatie, wat hem niet in de koude kleren ging zitten.

Ironisch genoeg vertrok Schwaab bij VfB Stuttgart nadat de club degradeerde in het seizoen 2015/2016. De verdediger speelde 29 duels voor de club, maar werd uiteindelijk zeventiende in de Bundesliga. "Ik heb in Stuttgart drie jaar tegen degradatie gespeeld. Dat was geen makkelijke periode. De psychische belasting is net iets groter als je weet dat veel mensen werkloos worden als je degradeert. Dat is wat anders dan meedoen om de titel", stelt de Duitser in gesprek met de NOS.

Met PSV is Schwaab inmiddels outsider voor de titel, maar de routinier heeft vertrouwen in een positieve afloop. "Het kampioenschap is nog niet beslist. We zijn de tweede seizoenshelft goed begonnen, al was het soms op het randje. Maar je merkt dat de sfeer steeds beter wordt. Er zit nog meer energie in. Daarom ben ik positief en denk ik dat we erbij blijven." PSV staat momenteel derde in de Eredivisie, met acht punten achterstand op koploper Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner