18.02.2017 13:49

Hekkensluiter Achilles'29 behoudt vertrouwen

Achilles'29-coach Eric Meijers baalt van alweer een nederlaag voor zijn ploeg. Tegen FC Oss wordt met 1-2 verloren. (18-11-2016)

Achilles'29 is er vrijdagavond niet in geslaagd om de achterstand op FC Dordrecht verder te verkleinen. De hekkensluiter van de Jupiler League verloor met 2-3 van Jong Ajax. Trainer Eric Meijers sprak na afloop van een 'zure nederlaag'.

Achilles kwam op de eigen Heikant verrassend op voorsprong tegen de nummer twee van de Jupiler League, maar beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand. In de tweede helft liep Jong Ajax uit naar een 1-3 voorsprong. In de 68ste minuut bracht Niek Versteegen de spanning alweer terug in de wedstrijd. Van een slotoffensief kwam het niet meer voor de Groesbekers, die laat in het duel nog met tien man kwamen te staan. Doriano Kortstam ontving zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Meijers wist van tevoren al dat zijn ploeg een zware dobber zou hebben aan het beloftenteam uit Amsterdam. "Je weet dat er kwaliteit naar de Heikant komt en dat ze geweldig kunnen voetballen. Maar ik wil mijn team de complimenten geven dat ze tegen dit Ajax tot de laatste seconden hebben geknokt. Des te zuurder is het dat we niet nog een punt pakken", aldus de oefenmeester in gesprek met Omroep Gelderland.

Achilles slaagde er de afgelopen weken in om de nodige punten bij elkaar te sprokkelen, maar de achterstand op naaste concurrent FC Dordrecht bedraagt nog altijd acht punten. Meijers blijft echter positief en stelt dat de strijd tegen degradatie nog lang niet is beslist. "We leven nog steeds en trekken de lijn door waar we mee bezig zijn. Want we zijn goed bezig. We vechten voor iedere wedstrijd en we gaan de komende weken zeker nog punten pakken."