18.02.2017 16:24

Hulshoff trots na belangrijke zege SC Cambuur

De spelers van SC Cambuur bedanken de meegekomen supporters na de zege op Almere City FC. (17-02-2017)
De spelers van SC Cambuur bedanken de meegekomen supporters na de zege op Almere City FC. (17-02-2017)

SC Cambuur boekte vrijdagavond een belangrijke overwinning in de strijd om een plaats in de top vijf. De ploeg van trainer Sipke Hulshoff won met 0-1 van directe concurrent Almere City FC en is daardoor de Flevolanders gepasseerd op de ranglijst.

Hulshoff was na afloop in zijn nopjes met de nipte zege in het Yanmar Stadion. "Wij moesten punten hier punten halen. Dat was het allerbelangrijkste", vertelde de oefenmeester aan Omrop Fryslân. Bij verlies was de achterstand op Almere City opgelopen tot vijf punten, maar nu hebben de Leeuwarders een punt voorsprong op de ploeg van trainer Jack de Gier. SC Cambuur staat nu op de zesde plaats in de Jupiler League.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven nauwelijks kansen weg, maar in de 59ste minuut was het dan toch raak voor SC Cambuur. Tarik Tissoudali kon vrij simpel binnenschieten na een kopbal van Martijn Barto. Hulshoff vond dat zijn ploeg daarna het duel definitief had moeten beslissen. "Na de 1-0 hadden we wel wat zakelijker moeten zijn en de voorsprong uit moeten bouwen naar 2-0. Nu waren er acties zonder het goed uit te spelen. Daar valt voor ons nog wel winst te behalen."

Doelpuntenmaker Tissoudali deelde na afloop de mening van zijn trainer. Volgens hem moet er zorgvuldiger worden omgesprongen met de kansen. "Dan hadden we misschien meer doelpunten gemaakt. We hebben het eigenlijk wat moeilijk voor onszelf gemaakt, maar ik ben blij dat we hebben gewonnen", aldus de vleugelaanvaller, die ook al een blik op de ranglijst had geworpen: "Vijf punten, en één punt voor zijn grote verschillen, we hebben hier belangrijke punten gehaald."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner