18.02.2017 16:40

Janssen: "Heb mezelf één jaar de tijd gegeven"

Vincent Janssen krijgt weer eens de kans bij Tottenham Hotspur. De Nederlander weet echter opnieuw niet te scoren in de Premier League. (23-11-2016)
Vincent Janssen krijgt weer eens de kans bij Tottenham Hotspur. De Nederlander weet echter opnieuw niet te scoren in de Premier League. (23-11-2016)

Vincent Janssen heeft de hoop om te slagen bij Tottenham Hotspur nog niet opgegeven. De 22-jarige spits weet nauwelijks indruk te maken, maar geeft zichzelf de tijd tot het einde van het huidige seizoen.

Janssen moet dit seizoen concurreren met de uiterst doeltreffende Harry Kane, maar is er niet in geslaagd om een basisplaats af te dwingen. Trainer Mauricio Pochettino liet eerder al weten meer te willen zien van Janssen op de trainingen. De aanvaller zelf beseft dat hij zich de komende tijd moet zien te manifesteren. "Ik heb mezelf minimaal een jaar de tijd gegeven om te slagen, en dat jaar loopt nog", vertelt Janssen in het Algemeen Dagblad.

Tottenham Hotspur is bezig aan een uitstekend seizoen in de Premier League en het is echt aanpoten voor Janssen. "Het niveau is echt heel hoog, vorige week stonden we met Spurs tot aan de nederlaag tegen Liverpool tweede in de Premier League. En nu derde", vervolgt de spits. "Daarbij komt: ik had pas één jaar op het hoogste niveau gespeeld bij AZ. In korte tijd heb ik dus heel grote stappen gemaakt."

Janssen zag een vertrek in de winterstop absoluut niet zitten. "Een aantal clubs had interesse, maar niks was in januari een optie, wat mij betreft. Toen mijn zaakwaarnemer met Galatasaray kwam, heb ik gezegd dat hij het meteen kon afkappen. Ik weet niet eens in hoeverre de clubs wel of niet met elkaar hebben gesproken. Maar bij Spurs heb ik van niemand gehoord dat zíj wilden gaan voor een verhuur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner