19.02.2017 09:42

Ancelotti steekt middelvinger op naar tribunes

Carlo Ancelotti is normaal gesproken de rust zelve, maar de oefenmeester van Bayern München was zaterdag woedend na afloop van het duel met Hertha BSC (1-1). De Italiaan had zichzelf even niet meer in de hand en stak zijn middelvinger op naar de fans uit Berlijn.

Ancelotti bekende na afloop zijn middelvinger te hebben opgestoken naar de supporters van Hertha. "Ja, ik heb dat gebaar gemaakt. Want ik werd bespuugd", legde de coach van Bayern München uit in gesprek met Bild. Het uitduel met Hertha BSC was behoorlijk hectisch: de thuisclub stond lange tijd met 1-0 voor, maar moest in zesde minuut van de blessuretijd alsnog de gelijkmaker van de Duitse landskampioen toestaan.

De dienstdoende scheidsrechter was na afloop de gebeten hond, omdat deze aanvankelijk had aangekondigd om slechts vijf minuten bij te tellen. In de absolute slotsecondes van de wedstrijd kopte Robert Lewandowksi alsnog de 1-1 tegen de touwen. Hertha-trainer Pál Dárdai was na afloop van het duel niet te genieten en sprak over een 'Bayern-bonus'. Door het gelijke spel in Berlijn kan RB Leipzig zondag de achterstand op de koploper uit München verkleinen tot vijf punten.