19.02.2017 11:18

'Chelsea hoopt op komst uitblinker AS Monaco'

Chelsea hoopt volgend seizoen te kunnen beschikken over Bernardo Silva. De middenvelder blinkt wekelijks uit bij AS Monaco en moet zo'n tachtig miljoen euro kosten, maar dat zou de club uit Londen wel over hebben voor de Portugees.

Volgens The Sunday Times zijn de eerste gesprekken over een transfer van de 22-jarige linkspoot onlangs al gestart. Chelsea hoopt op deze manier om concurrerende clubs af te troeven en Silva voor aankomende zomer al vast te leggen. De Portugese middenvelder, die sinds 2014 voor AS Monaco uitkomt en nog een contract heeft tot medio 2020, speelde dit seizoen 25 competitiewedstrijden in de Ligue 1 en kwam daarin zes keer tot scoren. Daarnaast was hij al goed voor vijf assists.

Chelsea is momenteel de trotse koploper van de Premier League en stevent daardoor af op deelname aan de Champions League. De ploeg van manager Antonio Conte hoopt op het miljoenenbal te kunnen beschikken over Silva, maar de strijd om zijn handtekening is nog niet definitief beslist. Ook FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United en Manchester City zouden belangstelling hebben voor de multifunctionele middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner