19.02.2017 22:45

FC Barcelona revancheert zich met kleine zege

FC Barcelona heeft met een magere zege op Leganés weinig zelfvertrouwen herwonnen na de ontluisterende 4-0 nederlaag in de Champions League bij Paris Saint-Germain. In Camp Nou won de ploeg van coach Luis Enrique zondag met 2-1.

Barça klom naar 51 punten, één minder dan Real Madrid dat nog twee wedstrijden moet inhalen. Lionel Messi bracht de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong op aangeven van Luis Suarez. Het leek de opmaat voor een stormloop van de thuisploeg, maar die bleef vervolgens uit. Leganés kreeg zelfs enkele goede kansen.

Doelman Marc-André ter Stegen, die in de competitie de voorkeur heeft boven Jasper Cillessen, bracht redding op schoten van Nabil El Zhar. Na zeventig minuten spelen kwam Leganés alsnog op 1-1 door een schot van Unai Lopéz. Een late strafschop van Messi, nadat Neymar was gestuit door Martín Mantovani, bracht Barcelona alsnog de drie punten, maar nauwelijks een opgepoetst blazoen.