20.02.2017 12:30

SvdW: Lamprou grote uitblinker onder de lat

Kostas Lamprou was dit weekend de sta-in-de-weg voor AZ. De doelman van Willem II had enkele uitstekende reddingen in huis en bezorgde zijn team een belangrijk punt tegen de Alkmaarders.

Waar zijn collega aan de andere kant, Tim Krul, in de slotfase opzichtig in de fout ging, eiste Lamprou een heldenrol op. De Griekse goalie hield keer op keer zijn ploeg in de wedstrijd. Eén keer moest hij de bal uit het net vissen. Lamprou kwam zijn doel uit, maar werd geblokkeerd door Wout Weghorst waardoor Derrick Luckassen kon scoren. "Ik was boos, want Wout blokte me gewoon", was de goalie na afloop duidelijk. "Volgens de regels is dat een vrije trap. Maar ik zei tegen mezelf dat ik rustig moest blijven. Gelukkig scoren we zelf in de laatste minuut."

Lamprou is bezig aan een goed seizoen. De doelman, die vaak kritiek krijgt om zijn lengte, heeft zich ontpopt tot vaste waarde bij Willem II. De Griek begon het seizoen nog matig met twee persoonlijke fouten tegen Vitesse en Heracles Almelo. "Iedereen maakt fouten in zijn leven, maar als de keeper er één maakt, is hij de gebeten hond. Zo werkt het nu eenmaal", weet Lamprou. Hij revancheerde zich en hield dit seizoen al zeven keer de nul. Lamprou heeft daarmee een groot aandeel in de elfde plaats van Willem II.

Ondanks zijn goede spel is de Griek wel bezig aan zijn laatste jaar in Tilburg. De club wilde wel door met de goalie, maar Lamprou miste in de aanbieding waardering en besloot er niet op in te gaan. Waar Lamprou volgend seizoen keept is nog niet bekend, maar is hij zijn goede spel vasthoudt dan staan de clubs voor hem in de rij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner