20.02.2017 12:08

Mourinho overtuigd: "Chelsea is al kampioen"

Manchester United treft in de volgende ronde van de FA Cup Chelsea. Een pittige loting weet ook José Mourinho. De trainer van Manchester United vindt dat Chelsea zich makkelijker kan voorbereiden op de FA Cup.

"Zij kunnen zich focussen op de FA Cup, omdat ik denk dat ze al kampioen zijn en verder nergens voor spelen", luidt de uitleg van Mourinho op de persconferentie. Koploper Chelsea staat acht punten los van nummer twee Manchester City. Mourinho gelooft dat de strijd om de titel al is gewonnen door Chelsea. Zijn ploeg staat momenteel op een zesde plek in de Premier League met een achterstand van twaalf punten op Chelsea. Wel is Manchester United nog actief in de League Cup en de Europa League.

"De FA Cup is belangrijk voor Chelsea. Ik moet komende donderdag tegen Saint-Étienne spelen. Daarna wacht de finale van de League Cup en vervolgens weer een tegenstander in de Europa League", gaat de Portugese trainer verder. "Wij moeten ook nog onze uiterste best doen om bij de beste vier in de Premier League te eindigen. Ik heb zoveel dingen om aan te denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner