20.02.2017 15:28

Van de Kerkhof: "Dan kan PSV het schudden"

PSV heeft na de winterstop nog geen fout gemaakt in de achtervolging op Feyenoord, maar neemt het dit weekend op tegen de koploper in Rotterdam. Volgens Willy van de Kerkhof wordt het een alles-of-niets-wedstrijd voor de Eindhovenaren.

Volgens Van de Kerkhof kan PSV de titelrace bij een nederlaag wel opgeven. "Feyenoord heeft acht punten voorsprong op PSV, dus we moeten absoluut winnen om nog enige aanspraak op de titel te maken. Mocht Feyenoord winnen dan kunnen wij het schudden. Ik ben ervan overtuigd dat PSV weet wat het te doen staat en PSV is in topwedstrijden meestal wel in vorm", vertelt Van de Kerkhof bij Omroep Brabant.

De oud-international van het Nederlands elftal was niet zo onder indruk van het spel van PSV. Vooral het optreden van Davy Pröpper viel Van de Kerkhof in negatieve zin op. "Hij leed te veel balverlies. Het was eigenlijk in deze wedstrijd een storende factor in plaats van een X-Factor. Je ziet dan ook dat PSV wat minder gaat spelen. PSV was zeker in de eerste helft niet in goeden doen", stelt hij.

Van der Kerkhof is wel blij met de progressie van Luuk de Jong, die dit seizoen moeizaam tot scoren komt. Tegen NEC schoot de spits van PSV pas zijn zevende treffer van het seizoen binnen. "Die is langzaam op de weg terug, al zit hij ook nog niet lekker in z’n vorm. Hij zwoegt en doet van alles en hij is eigenlijk telkens net iets te laat. Maar PSV blijft winnen en daar gaat het om!"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner