20.02.2017 15:59

De Boer vergelijkt Klaassen met iconen Ajax

Op aangeven van Amin Younes (r.) schiet Davy Klaassen (l.) Ajax op een 0-1 voorsprong tegen Vitesse. (19-02-2017)
Op aangeven van Amin Younes (r.) schiet Davy Klaassen (l.) Ajax op een 0-1 voorsprong tegen Vitesse. (19-02-2017)

Davy Klaassen verzuimde zondag om Ajax uit een strafschop op 0-2 te schieten bij Vitesse, maar speelde wel een uitstekende wedstrijd. Ronald de Boer is helemaal lyrisch over de aanvoerder van de Amsterdammers.

Klaassen zette Ajax in de 26ste minuut op de voorsprong in de Gelredome en was daarmee verantwoordelijk voor de enige treffer in het duel. "We hebben hem de laatste paar wedstrijden al een paar keer aangehaald, dat hij weer de oude Klaassen is", begint De Boer. "Hij komt in de positie. Zoals ik hem al kende in de jeugd: altijd op het juiste moment arriveren, zoals Bergkamp en Litmanen dat deden. Dat doet hij nu ook. Hij heeft dezelfde kwaliteiten. Dit is niet aan te leren, dat is gevoel."

"En dan heeft hij ook nog de rust om de bal niet hard te schieten, maar te plaatsen. Dat is óók Davy", vervolgt De Boer over het openingsdoelpunt van Klaassen. "Hij was tegen Vitesse continu een rustfactor", vertelt de analyticus in Dit Was Het Weekend bij FOX Sports. "Hij weet gewoon: stel dat door mijn penalty niet die drie punten werden binnengehaald… Dan heb je gewoon een vreselijke middag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner