20.02.2017 19:42

Viergever: "Club moet vertrouwen uitspreken"

Nick Viergever probeert een voorzet tot doelpunt te verwerken op atletische wijze. (12-02-2017)
Nick Viergever probeert een voorzet tot doelpunt te verwerken op atletische wijze. (12-02-2017)

In het hart van de verdediging bij Ajax maakt Nick Viergever een meer dan goed seizoen mee. De linkspoot beschikt over een contract dat over anderhalf jaar afloopt, maar van contractverlenging is vooralsnog geen sprake.

"Ik krijg vertrouwen van de technische staf. Nu moet de club dat vertrouwen nog uitspreken", zo stelt de mandekker in gesprek met Het Parool. "Maar zo niet, dan niet", is Viergever hard. De oud-speler van Sparta en AZ speelde dit seizoen twintig competitiewedstrijden in het shirt van de Amsterdammers, die hem in 2014 overnamen van provinciegenoot AZ.

Viergever erkent zelf ook dat hij een lekker seizoen draait. "Ik zit goed in mijn vel. We hebben een leuk team, we doen mee om de titel en kunnen donderdag de achtste finales van de Europa League bereiken. Ik heb het naar mijn zin", kijkt de centrumverdediger naar de competitie en het tweeluik met Legia Warschau.

Ajax speelde in Polen met 0-0 gelijk, waardoor de club aankomende donderdag nog een pittige klus wacht in de eigen Amsterdam ArenA. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner