20.02.2017 19:25

Belangrijke duels op de tocht voor Rooney

Manchester United kan de komende dagen geen beroep doen op Wayne Rooney. De aanvaller kampt met een spierblessure en mist daardoor sowieso het Europese duel met AS Saint-Étienne. Ook komt de finale van de League Cup in gevaar.

Aankomende donderdag staat Manchester United in Frankrijk tegenover Saint-Étienne, dat op Old Trafford al met 3-0 aan de kant werd gezet. De volgende ronde bereiken lijkt dus een formaliteit, maar de League Cup is wel belangrijk voor Manchester United. De prestaties in de Premier League en FA Cup zijn niet al te best, waardoor zilverwerk als geroepen komt voor de manschappen van José Mourinho.

Rooney is in ieder geval uitgesloten voor het duel in Frankrijk, de finale van de League Cup haalt de clubtopscorer aller tijde mogelijk wel. Manchester United staat zondag 26 februari tegenover Southampton in de eindstrijd. In de eerste planning van het seizoen werden Manchester United en Manchester City op die datum aan elkaar gekoppeld, maar die wedstrijd is uitgesteld vanwege de finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner