20.02.2017 21:15

Minder strenge eisen aan KNVB-trainercursus

Meer mensen kunnen zich komende zomer aanmelden voor de cursus Coach Betaald Voetbal, waarmee je trainer in de Eredivisie kunt worden. De KNVB gaat minder letten op je prestaties als profvoetballer.

De Nederlandse voetbalbond doet dit om zogenaamde 'laptoptrainers' een kans op het hoogste niveau te bieden. Laptoptrainers worden gekenmerkt door hun wetenschappelijke benadering van de sport, zonder zelf ooit actief te zijn geweest op het hoogste voetbalniveau. "Ook de maatschappelijke opleiding en eventuele ervaring als trainer zijn nu belangrijk", legt Bram Groot, persvoorlichter van de KNVB, uit.

"Je hoeft dus niet veel ervaring als speler te hebben, waardoor het makkelijker zal zijn om mee te doen aan de cursus. Er is behoefte aan een ander type trainer, mensen die met vernieuwende ideeën kunnen komen. Misschien is dat wel iets waar de voetbalwereld behoefte aan heeft." De versoepeling van de eisen komt voort uit het plan Winnaars van Morgen, waarin de KNVB met drastische maatregelen het Nederlandse voetbal terug naar de top wil krijgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner