20.02.2017 21:44

Dortmund-directeur: "Contract Tuchel optie"

Borussia Dortmund staat in de Bundesliga ver achter concurrenten RB Leipzig en Bayern München, maar Thomas Tuchel hoeft niet te vrezen voor een ontslag. Sterker nog, de clubleiding denkt aan een mogelijke contractverlenging.

Hans-Joachim Watzke vertelt in gesprek met de Bild dat Tuchel met zijn manschappen bijna voldoet aan de vooraf gestelde doelstellingen. "Uiteraard is een nieuw contract een optie", kijkt Watzke naar de verbintenis die Tuchel met Borussia Dortmund heeft. Het contract van Tuchel loopt in 2018 af. "Laten we eerlijk zijn, we zitten echt niet zo ver weg van de doelstellingen die we voor dit seizoen gesteld hebben, in elke competitie waarin we actief zijn."

Borussia Dortmund staat dus derde in Duitsland, maar bekerde wel door in de DFB-Pokal en de Champions League. In de achtste finale werden de Duitsers gekoppeld aan SL Benfica, de eerste wedstrijd ging met 0-1 verloren. De Supercup in Duitsland werd wel gewonnen, Bayern München werd met 2-0 verslagen. "Het is ook niet alsof alles verkeerd voor ons loopt", stelt Watzke dan ook.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner